Новий синтетичний підхід до поліфункціональних похідних тіазоло[3,2-с]піримідину - Кушнір, О.В.; Цимбал, І.Ф.; Вовк М.В. (Украинский химический журнал, 2010)
Циклоконденсацією активованих 4-оксо-2-алкілідентіазолідинів з 1-хлоробензилізоціанатами синтезовано нові функціональні похідні частково гідрованих тіазоло[3,2-c]піримідинів. Циклоконденсацией активированных 4-оксо-2-алкилидентиазолинов с 1-хлоралкилизоцианатами синтезированы новые функциональные производные частично гидрированных тиазоло[3,2-c]пиримидинов. The novel functionalized derivatives of partial hydrided of thiazol[3,2-c]pyrimidines were synthesised by cyclocondensation of activited 4-oxo-2-alkylidenthiazolines with 1-chlorobenzylisocyanates.