Формирование наноструктур оксид никеля—оксид индия методом CVD - Герасимчук, А.И.; Железнова, Л.И.; Мазуренко, Е.А.; Мурафа, Н.; Роговцов, А.А.; Шубрт, Я. (Украинский химический журнал, 2010)
Методом химического осаждения из газовой фазы β-дикетонатов индия и никеля получены покрытия их оксидов на кремниевых подложках. Анализ с помощью сканирующей электронной микроскопии и электронной микроскопии высокого разрешения показывает, что в результате осаждения образуются хорошо структурированные нанообъекты. Методом хімічного осадження з газової фази β-дикетонатів нікелю та індію отримані покриття їх оксидів на кремнієвих підкладках. Аналіз з допомогою скануючої електронної мікроскопії та електронної мікроскопії високої роздільної здатності показує, що в результаті осадження утворюються добре структуровані нанооб’єкти. The method of chemical vapor deposition β-diketonates of indium and nickel coating obtained their oxides on silicon substrates. Analysis by scanning electron microscopy and electron microscopy, high resolution shows that as a result of the formation of wellstructured nanoobjects.