Механізм утворення потрійних сполук у системі Tl₂Se—SnSe₂ - Глух, О.С.; Сабов, М.Ю.; Барчій, І.Є. (Украинский химический журнал, 2010)
Методами диференційного термічного та рентгенівського фазового аналізів досліджено механізм взаємодії порошкоподібних талій (I) та станум (IV) селенідів у системі Tl₂Se—SnSe₂. Показано, що утворення потрійних сполук у системі Tl₂Se—SnSe₂ незалежно від мольного співвідношення вихідних компонентів проходить через стадію утворення сполуки Tl₄SnSe₄. Методами дифференциального термического и рентгеновского фазового анализов исследован механизм взаимодействия порошкообразных таллий (I) и станум (IV) селенидов в системе Tl₂Se—SnSe₂. Показано, что образование тройных соединений в системе Tl₂Se—SnSe₂ независимо от мольного соотношения исходных компонентов проходит через стадию образования соединения Tl₄SnSe₄. The mechanism of the reaction between thallium (I) selenide and tin (IV) selenide powders in the Tl₂Se—SnSe₂ system has been studied by differential thermal analysis and quantitative X-ray diffraction. The results indicate that all of the ternary compounds in the Tl₂Se—SnSe₂ system are formed through Tl₄SnSe₄, independent of the starting mixture composition.