Термодинамічні та електрохімічні дослідження міжфазної границі CdTe—електроліт - Дійчук, В.В.; Волощук, А.Г.; Нечипорук, В.В. (Украинский химический журнал, 2010)
Наведено результати поляризаційних досліджень CdTe-електродів у розчинах систем HCl—NaCl і NaOH—NaCl та співставлено із результатами термодинамічного аналізу системи CdTe—Н₂О. Встановлено умови перебігу реакцій селективного і стехіометричного розчинення та пасивації напівпровідникового монокристалу. Приведены результаты поляризационных исследований CdTe-электродов в растворах систем HCl—NaCl и NaOH—NaCl и сопоставлены с результатами термодинамического анализа системы CdTe—Н₂О. Определены условия прохождения реакций селективного и стехиометрического растворения и пассивации полупроводникового монокристалла. Results of polarimetry investigations of CdTe-electrodes in HCl—NaCl and NaOH—NaCl solutions are compared to the thermodynamic analysis of CdTe—Н₂О system. Conditions for the selective and stoichiometric dissolution and passivation of the semiconductor monocrystal have been determined.