Нові функціоналізовані похідні 1-(2-тіазоліл)-піразолу - Братенко, М.К.; Панасенко, Н.В.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2010)
Встановлено, що N-(2-тіазоліл)гідразони феніл(гетарил)метилкетонів при дії реагенту Вільсмейєра–Хаака циклізуються до етилових естерів 2-(4-формілпіразол-1-іл)-1,3-тіазоліл-4-карбонових та оцтових кислот, які легко модифікуються у відповідні кислоти, оксими та нітрили. Установлено, что N-(2-тиазолил)гидразоны фенил(гетарил)метилкетонов при действии реагента Вильсмейера–Хаака циклизуются в этиловые эфиры 2-(4-формилпиразол-1-ил)-1,3-тиазолил-4-карбоновых и уксусных кислот, которые легко модифицируются в соответствующие кислоты, оксимы и нитрилы. The interaction of Vilsmeier-Haack reagent with N-(2-thiazolyl)phenylhydrazone(hetaryl)methylketones are formed ethyl esters 2-(4-formylpyrazole-1-yl)-1,3-thiazolyl-4-carboxylic and acetic acids which are easily modified in the corresponding acids, oximes and nitriles.