Моделювання впливу засоленості на динаміку геохімічних процесів - Богаєнко, В.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
У роботі розглядається математична модель дифузійних та хімічних процесів у ґрунті, яка враховує вплив концентрації солей у фільтраті на міграцію речовин. Наведені результати обчислювальних експериментів, які показують суттєвий вплив врахування цих факторів на моделювання процесів міграції забруднень. Пропонується розвинення паралельного алгоритму розв’язання задач щодо цієї моделі. Mathematical model of diffusion and chemical processes in soil, which takes in account influence of concentration of salts in filtrate on migration process, has been considered in the paper. Numerical experiments results, which show substantial influence of this factors on pollution migration modelling, have been given. Extension of parallel algorithm of solving problems for this model has been proposed.