Аналітичні схеми мікрохвильового розкладу гірських порід і мінералів та визначення в них мікроелементів методом масспектрометрії з індукційно зв’язаною плазмою - Самчук, А.І.; Пономаренко, О.М.; Антоненко, О.Г. (Украинский химический журнал, 2010)
Представлено аналітичні схеми розкладання гірських порід та мінералів з використанням мікрохвильової системи ЕТNОS-1, що дозволяють значно зменшити тривалість та працемісткість пробопідготовки. Наведено результати визначення мікромелементів з використанням мас-спектрометрії з індукційно зв’язаною плазмою (ІСР-МS) без попереднього концентрування. Приведены аналитические схемы разложения горных пород и минералов с применением микроволновой системы ETHOS-1 для последующего определения микроэлементов методом ICP-MS-спектрометрии. Разработанные методики отличаются высокой эффективностью и позволяют значительно уменьшить время и трудоемкость пробоподготовки в сравнении с классическими схемами. Analytical schemes for decomposition of rocks and minerals appylying microwave system ETHOS-1 for the following determination of microelements using ICP-MS spectrometry are represented. The methods developed are nighly effective and time-saving in comparison with classical schemes.