Реакції сірки з продуктами 1,2-приєднання алкоксидів германію та N,N,N’-трис(триметилсиліл)аміду імідофосфенистої кислоти - Брусиловець, О.А.; Лампека, Р.Д.; Брусиловець, А.І. (Украинский химический журнал, 2010)
Показано, що при взаємодії сполук складу R₂NP(OR’)NRGe(OR’)₃ (R = SiMe₃; R’ = Me, Et) з сіркою в бензені на першому етапі відбувається приєднання сірки з утворенням чотиричленного гетероцикла, замкнутого містковим атомом сірки. Ці сполуки в розчині перегруповуються у гетероцикли, що замкнуті нітрогеном амідної групи, з відщепленням R’OSiMe₃. Подібні сполуки можна одержати альтернативним методом при взаємодії алкоксидів германію зі сполукою R₂NP(S)NCMe₃. Показано, что при взаимодействии соединений R₂NP(OR’)NRGe(OR’)₃ (R=SiMe₃; R’=Me, Et) с серой в бензоле на первом этапе происходит присоединение серы с образованием четырехчленного гетероцикла, замкнутого мостиковым атомом серы. В растворе эти соединения перегруппировываются в гетероциклы, замкнутыe атомом азота амидной группы, с отщеплением R’OSiMe₃. Подобные соединения можно получить альтернативным методом при взаимодействии алкоксидов германия с соединением R₂NP(S)NCMe₃. Adjusted, that R₂NP(OR’)NRGe(OR’)₃ (R=SiMe₃; R’=Me, Et) react with sulfur in benzene solution. The result these interactions are germanium heterocycles, that contain sulfur. In the first case heterocycles have sulfur of briging, after some time and transposition they have coordinate sulfur P=S. We also showed alternative approach, that based on interaction of germanium tetra-alcoxides with R₂NP(S)NCMe₃.