Полуэлемент твердый электролит—MnO₂ для перезаряжаемых литиевых источников тока - Тронь, А.В.; Шембель, Е.М.; Максюта, И.М. (Украинский химический журнал, 2010)
Исследована возможность использования твердых неорганических электролитов состава Li₂O—LiF—P₂O₅ (содержание Li₂O — 52.4 % мол.) в контакте с катодами на основе оксидов марганца в литиевых источниках тока. Cистемa твердый электролит—электродный материал позволяет предотвратить короткое замыкание между катодом и литиевым анодом в процессе циклирования источника тока. Показано, что система с твердым электролитом обладает преимуществами по сравнению с системой на основе полимерного электролита. Проведены исследования и испытания твердых неорганических электролитов и экспериментальных образцов литиевых источников тока на базе разрабатываемого твердого неорганического электролита. На основе проведенных исследований изготовлены полуэлементы MnO₂—твердый электролит. Показана перспективность применения таких полуэлементов при производстве перезаряжаемых литиевых источников тока. Досліджено можливість використання твердих неорганічних електролітів складу Li₂O—LiF—P₂O₅ (зміст Li₂O — 52.4 % мол.) у контакті з катодамина основі оксидів марганцю в літієвих джерелах струму. Система твердий електроліт—електродний матеріал дозволяє запобігти короткому замиканню між катодом і літієвим анодом у процесі циклування джерела струму. Показано, що система з твердим електролітом має переваги в порівнянні з системою на основі полімерного електроліту. Проведено дослідження і випробування експериментальних зразків літієвих джерел струму на базі твердого неорганічного електроліту, що розробляється. На основі проведених досліджень виготовлено напівелементи MnO₂—твердий електроліт. Показано перспективність застосування таких напівелементів при виробництві літієвих джерел струму, що перезаряджаються. The possibility of the use of solid inorganic electrolytes of composition of Li₂O—LiF—P₂O₅ (table of contents of Li₂O — 52.4 % breakwater) is investigation in contact with cathodes on the basis of oxides of manganese in the lithium power sources. Solid electrolyte—electrode material allows preventing the use of the system short circuit between a cathode and lithium anode in the process of cycling of power source. It is showed that the system with a solid electrolyte possesses advantages as compared to the system on the basis of polymeric electrolyte. Researches and tests are conducted, experimental standards of lithium power sources on the basis of the developed solid inorganic electrolyte. On the basis of the conducted researches half-cell are made MnO₂—solid electrolyte. Perspective of the use of such half-cell is showed at the production of the rechargeable lithium power sources.