Структура і сорбційні властивості полімерних систем на основі пектину та поліетиленіміну - Кобилінський, С.М.; Штомпель, В.І.; Рябов, С.В.; Керча, Ю.Ю. (Украинский химический журнал, 2010)
Методами рентгеноструктурного аналізу та ІЧ-спектроскопії досліджено структуру та процеси структуроутворення в поліелектролітних комплексах на основі пектину та поліетиленіміну. Охарактеризовано також сорбційні властивості створених полімерних систем стосовно йонів Cu²⁺, Pb²⁺, Cd²⁺ у динамічному та статичному режимах. Методами рентгеноструктурного анализа и ИК-спектроскопии исследована структура и процессы структурообразования в полиэлектролитных комплексах на основе пектина и полиэтиленимина. Охарактеризованы также сорбционные свойства полученных полимерных систем по отношению к ионам Cu²⁺, Pb²⁺, Cd²⁺ в динамическом и статическом режимах. Structure of polymeric systems (polyelectrolyte complexes) based on pectin and polyethyleneimine are investigated by the FTIR and Wide angle and Small angle X-ray diffraction (WAXS and SAXS). Sorption properties of such polymeric systems towards Cu²⁺, Cd²⁺, Pb²⁺ ions are studied in static and dynamic conditions.