Комп’ютерна технологія побудови математичних моделей неперервних виробничих процесів заданої якості - Задірака, В.К.; Коломис, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Розглянуто питання розробки комп’ютерної технології побудови математичних моделей неперервних виробничих процесів заданої якості. У роботі розглядається застосування резервів оптимізації обчислень при побудові математичних моделей неперервних виробничих процесів для підвищення якості математичної моделі. Серед таких резервів слід відмітити: максимальне використання апріорної інформації про задачу та її уточнення, використання якісних оцінок обчислювальних алгоритмів, інших постановок задач і т.д. The computer technology development issues of the mathematical models construction of the required quality for the continuous-time production process are considered. Calculation optimization reserves are used that the mathematical model quality increases. Those reserves are highest possible use of a priori information of the task and that specified, use of quality evaluates of the computing algorithms, another set of the task and so on.