Гібридні органо-неорганічні композити на основі модифікованого поліакриламідом силікату натрію та уретанового олігомеру - Іщенко, С.С.; Будзінська, В.Л.; Лебедєв, Є.В. (Украинский химический журнал, 2011)
На основі модифікованого поліакриламідом силікату натрію та уретанового олігомеру отримано гібридні органо-неорганічні полімерні композити зі значно вищими фізико-механічними показниками та водостійкістю в порівнянні з немодифікованим силікатом натрію. Показано, що це пов’язано з протіканням цілого ряду паралельно-конкуруючих хімічних реакцій при утворенні композитів та особливостями формування структури цих композитів. На основе модифицированного полиакриламидом силиката натрия и уретанового олигомера получены гибридные органо-неорганические композиты с высокими физико-механическими показателями и водостойкостью по сравнению с немодифицированным силикатом натрия. Показано, что это связано с прохождением целого ряда параллельно-конкурирующих реакций при формировании композитов и особенностями формирования структуры этих композитов. Hybrid organic-inorganic polymer composites (ONC) based on urethane oligomer and Nasilicate modified with polyacrylimide was synthesized. That composites obtained are characterized by high deformation and water-resistant properties. The properties of ONC could be related to specific structure of composite and the number of parallel-competitive chemical reactions in forming composite.