Узагальнена оцінка альтернатив в умовах ймовірнісної визначеності - Музичук, А.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
У роботі запропонований узагальнений критерій вибору найкращої альтернативи зі скінченної множини допустимих за умови відомого ймовірнісного розподілу станів зовнішнього середовища. За припущенням альтернативи описуються скінченним набором значень функцій результату. Запропонований критерій враховує відношення особи, що приймає рішення до ризику та рівень довіри до відомого апріорного розподілу. Generalized criteria of choosing the best alternative from the finite set under the condition of known prior distribution of the environment states is proposed. It is assumed that each alternative describes by finite sequences of result functions in discrete moments of time. Derived criterion takes into account the decision maker’s attitude towards risk and measure of confidence to known probabilistic distribution.