Проблема стійкості за першим наближенням імпульсних систем випадкової структури із постійним запізненням - Мусурівський, В.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
У роботі розглянута проблема побудови імпульсної системи випадкової структури із постійним запізненням (СВСЗ) під впливом зовнішніх та внутрішніх марковских параметрів при наявності випадкового процесу і запізнення одночасно. СВСЗ повинна володіти властивістю асимптотичної стійкості за ймовірністю та забезпечувати наперед задану оптимальність перехідного процесу. The problem of creation of impulse dynamical system with continous behind in the consideration of Markoff disturbance is considered by the article. This system of odd structure must be asymptotically stable by the probability and provide preassigned optimivity of a transient process.