Колориметричні тест-системи на основі молекулярно-імпринтованих полімерів для селективного розпізнавання малих біоорганічних молекул - Горбач, Л.А.; Бровко, О.О.; Слінченко, О.А.; Гончарова, Л.А.; Сергеєва, Л.М.; Сергеєва, Т.А. (Украинский химический журнал, 2011)
З поєднанням технології молекулярного імпринтингу та принципу взаємопроникних полімерних сіток отримано молекулярно-імпринтовані акрилат-олігоуретанакрилатні та композиційні селективні до креатиніну полімерні мембрани. Продемонстровано можливість застосування отриманих МІП-мембран як принципово нових полімерних колориметричних тест-систем для кількісного визначення креатиніну патологічних концентрацій, які працюють за принципом “лакмусового папірця”. При совмещении технологий молекулярного импринтинга и принципа взаимопроникающих полимерных сеток получены молекулярно-импринтированные акрилат-олигоуретан-акрилатные и композиционные креатинин-селективные полимерные мембраны. Продемонстрирована возможность использования полученных МИП-мембран в качестве принципиально новых полимерных колориметрических тест-систем, работающих по принципу “лакмусовой бумажки”, для количественного определения патологических концентраций креатинина. Интервал определения концентрации креатинина находится в пределах от 2000 до 250 мкМ.