Політика царського уряду стосовно цукрової галузі в ХІХ – на початку ХХ ст. - Буравченко, Р.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2005)
У даній статті висвітлюються специфічні особливості політики царського уряду стосовно цукрової промисловості в Україні протягом XIX - на початку XX ст. Робиться порівняльний аналіз політики уряду стосовно тарифів на ввезення іноземного цукру - мита і тарифів на цукор внутрішнього виробництва - акцизу. This article deals with specific peculiarities of the governmental policy as for toe sugar industry in Ukraine during the XIXth - the beginning of the XXth century. It gives the comparative analysis of the governmental policy as for tariffs on the foreign sugar import - import duty; and tariffs on the home - produced sugar - excise duty.