Моделювання крайових задач із запізненням - Черевко, І.М.; Матвій, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Досліджена крайова задача із запізненням. Встановлено умови розв'язності крайової задачі із запізненням і досліджено її апроксимацію за допомогою систем звичайних диференціальних рівнянь. The boundary value problems with delay are researched. Conditions of the solvability of boundary value problems with delay are proved and their approximation is investigated with the help of systems of ordinary differential equations.