Ітераційно-різницеві методи у нестаціонарних задачах теплопровідності - Шахно, С.М.; Ярмола, Г.П. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Розглянуто одновимірні нестаціонарні нелінійні задачі теплопровідності за умови, що коефіцієнти теплоємності і теплопровідності задані аналітично та таблично. З допомогою інтегро-інтерполяційного методу нелінійна крайова задача зведена до системи нелінійних рівнянь. Числове розв’язування цієї системи виконано за допомогою двопараметричного методу типу хорд. Наведено числові результати розв’язку розглянутої задачі. The nonstationary nonlinear heat conduction problem is considered given that heat capacity and coefficient of heat conductivity are set analytically and tabularly. According to balance method, the nonlinear boundary problem is reduced to a system of nonlinear equations. This system is numerically solved by two parametric secant type methods. The numerical results of the considered problem are presented.