Шляхи регулювання функцій мікробних угруповань ґрунту в аспекті біологізації землеробства і стійкого розвитку агроекосистем - Іутинська, Г.О. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2006)
Наведено дані, що стосуються заходів керованого впливу на такі
важливі функції мікробних угруповань ґрунту, як фіксування азоту, мобілізація фосфору, біологічний захист рослин від шкідників шляхом застосування біологічно активних сполук, що мають фітогормональні або антибіотичні властивості. Изложены данные, касающиеся мероприятий направленного влияния на такие важные функции микробных сообществ почвы, как
фиксация азота, мобилизация фосфора, биологическая защита растений, путем применения биологически активных соединений с фитогормональными или антибиотическими свойствами. The data, concerning arrangements of directional influence on such
important functions of soil microbial communities as nitrogen fixation,
phosphorus mobilization, plants biological protection by use of biologically active substances with phytohormonal or antibiotic properties
are stated.