Гетерогенна математична модель пружного тіла з тонким податливим на згин включенням - Винницька, Л.І.; Григоренко, Я.М.; Савула, Я.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Описано гетерогенну математичну модель пружного тiла з тонким включенням. Напружено-деформований стан включення моделюється спiввiдношеннями безмоментної теорiї оболонок, для масивної частини застосовуються спiввiдношення класичної теорiї пружностi. Результати числових експериментiв подано для плоскої задачi, що описує розтяг пластини з круговим отвором. Дослiджується вплив тонкого покриття на коефiцiєнт концентрацiї напружень та розподiл напружень у пластинi. A heterogeneous mathematical model of elastic body with thin inclusion is stated. The membrane shell theory is used for the modeling of a stress-strain state of the inclusion. A stress-strain state of the matrix is described by the equations of elasticity theory. Numerical results are represented for the plane problem which describes the stretching of a plate with circular hole. The influence of a thin coating on the stress concentration factor and the distribution of stresses in the plate is investigated.