Стратегічні напрями розвитку трудового потенціалу у відповідності до вимог роботодавців в умовах відновлення економіки Дніпропетровської області - Іванов, С.В.; Осадча, Н.В.; Затишняк, В.В. (Вісник економічної науки України, 2022)
У статті проаналізовано стан трудового потенціалу та запропоновано рекомендації щодо зміни стратегічних напрямків його розвитку у відповідності до потреб роботодавців. Досліджено потреби роботодавців Дніпропетровської області у робітничих кадрах та можливості підготовки їх закладами П(ПТ)О. У досліджені визначено основну проблематику розвитку ринку праці області. Для забезпечення розвитку трудового потенціалу необхідно внести зміни у стратегії розвитку територій, які б допомогли ключовим стейкхолдерам чітко формулювати інструменти та напрями розвитку потенціалу та забезпечувати підтримку ефективного діалогу. The article analyzes the state of labor potential and offers recommendations for changing the strategic directions of its development in accordance with the employers’ needs. The paper also investigated the needs of Dnipropetrovsk region employers in the workforce and the possibility of training them by VET institutions. The study identifies the main issues of the region labor market development. To ensure the evolution of labor potential, it is necessary to make changes in the strategy of territories growth, which would help key stakeholders to clearly formulate tools and directions of capacity development and guarantee the support of effective dialogue.