Використання моделей теплопровідності для розрахунку нагріву частинок порошку в умовах плазмового напилювання - Андрейцев, А.Ю.; Смирнов, І.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2008)
Запропонована математична модель нагріву частинки порошку в умовах плазмового напилювання з урахуванням зміни температури плазмового струменя. За допомогою метода відокремлення змінних отримано розв’язки побудованих крайових задач. Отримані графічні залежності зміни температури по перерізу частинок та від дистанції напилювання для керамічних та металевих порошків. The mathematical model of heating of particles of a powder in the conditions of a plasma spraying taking into account change of temperature of a plasma jet is offered. By means of a method of division of variables decisions of the constructed regional problems are received. Graphic dependences of change of temperature on section of particles and from a distance of a dusting for ceramic and metal powders are constructed.