Державно-приватне партнерство в економічній моделі замкнутого циклу під час кризи - Лола, Ю.Ю.; Брусільцева, Г.М. (Управління економікою: теорія та практика, 2021)
Розглянуто теоретичний підхід до управління антикризовим потенціалом регіону шляхом трансформації взаємодії суспільства, бізнесу, держави. Індикатором ефективності такої трансформації виступає зростання соціальної віддачі, що можливо досягти шляхом впровадження принципів циркулярної економіки, соціального підприємництва та державно-приватного партнерства. Циклічна економіка спрямована на досягнення мінімізації впливу діяльності людини на навколишнє середовища, шляхом інноваційному підходу до споживання ресурсів. Це гармонізує відношення суспільства з природою та значно полегшує взаємодію між всіма суб`єктами господарювання щодо регулювання проблем шкідливих викидів під приємств та інших екологічних питань. Державно-приватне партнерство об`єднує зусилля держави й бізнесу для реалізації масштабних довгострокових проєктів та піднімає ефективність їх взаємодії на новий рівень. Для успішного функціонування запропонованої моделі суспільство, держава та бізнес має міцно триматися на сталій системі цінностей: чесності, взаємодопомоги, духовності, гармонічного відношення до себе, оточуючих людей та природи. The theoretical approach to managing the anti-crisis potential of the region by transforming the interaction of society, business, and the state is considered. An indicator of the effectiveness of such a transformation is the growth of social return, which can be achieved by implementing the principles of circular economy, social entrepreneurship and public-private partnership. The cyclical economy is aimed at achieving minimization of the impact of human activity on the environment through an innovative approach to resource consumption. This harmonizes society's relationship with nature and greatly facilitates interaction between all economic entities regarding the regulation of problems of harmful emissions of enterprises and other environmental issues. Public-private partnership unites the efforts of the state and business for the implementation of large-scale long-term projects and raises the effectiveness of their interaction to a new level. For the successful functioning of the proposed model, society, the state and business must firmly hold on to a stable system of values: honesty, mutual assistance, spirituality, a harmonious attitude towards oneself, surrounding people and nature.