Розвиток системи економічних злочинів у сфері господарської діяльності: особливості Німеччини, Польщі та Франції - Мисник, К.П. (Управління економікою: теорія та практика, 2021)
У сучасних умовах господарювання шахрайство й економічні злочини стають реальною загрозою для здійснення господарської діяльності в компаніях різних країн світу. У статті досліджено особливості й відмінності розвитку системи економічних злочинів у сфері господарської діяльності на прикладі німецьких, французьких і польських компаній. Обґрунтовано необхідність розроблення комплексу спеціальних заходів задля виявлення фактів шахрайства всередині компанії, а також економічних злочинів з боку контрагентів та різних груп стейкхолдерів Встановлено, що керівництву компаній Німеччини, Франції та Польщі поряд зі стандартними методами аудиту доцільно застосовувати форензік як дієвого методу економічних розслідувань у сфері господарської діяльності. In modern economic conditions, fraud and economic crimes are becoming a real threat to the implementation of economic activities in companies of various countries of the world. The article examines the peculiarities and differences in the development of the system of economic crimes in the field of economic activity on the example of German, French and Polish companies. The need to develop a complex of special measures to detect fraud within the company, as well as economic crimes on the part of counterparties and various groups of stakeholders is substantiated. It has been established that the management of companies in Germany, France and Poland should, along with standard audit methods, use forensics as an effective method of economic investigations in the field of economic activity