Становлення та розвиток наукової школи з математичної теорії фільтрації (до 100-річчя від дня народження академіка НАН України І. І. Ляшка) - Сергієнко, І.В.; Хіміч, О.М. (Вісник НАН України, 2022)
У вересні 2022 р. виповнюється 100 років від дня народження відомого педагога, науковця, організатора освіти і науки, засновника наукової школи з математичної теорії фільтрації, двічі лауреата Державної премії України
в галузі науки і техніки (1981, 1989), заслуженого діяча науки і техніки
України (1972), лауреата премії ім. М.М. Крилова НАН України (1975)
доктора фізико-математичних наук (1963), професора (1965), академіка
НАН України (1973) Івана Івановича Ляшка. September 2022 marks the 100th anniversary of well-known teacher, scientist, organizer of education and science, founder
of the scientific school of mathematical filtering theory, two-time laureate of the State Prize of Ukraine in the field of
science and technology (1981, 1989), honored worker of science and technology of Ukraine (1972), laureate of M.M. Krylov
Prize of the NAS of Ukraine (1975), doctor of physical and mathematical sciences (1963), professor (1965), academician
of the NAS of Ukraine (1973) Ivan I. Lyashko.