Богдан Йосипович Пташник — вчений, патріот і громадянин (до 85-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України Б. Й. Пташника) - Кушнір, Р.М.; Пелих, В.О.; Симотюк, М.М. (Вісник НАН України, 2022)
Статтю присвячено 85-річчю від дня народження відомого українського
математика, автора фундаментальних досліджень з теорії некласичних
крайових задач для рівнянь із частинними похідними, лауреата премії
ім. М.О. Лаврентьєва НАН України (2007) доктора фізико-математичних
наук (1989), професора (1990), члена-кореспондента НАН України (2003)
Богдана Йосиповича Пташника. The article is dedicated to the 85th anniversary of famous Ukrainian mathematician, the author of fundamental works on
the theory of non-classical boundary value problems for equations with partial derivatives, laureate of M.O. Lavrentiev
Prize of the NAS of Ukraine (2007), doctor of physical and mathematical sciences (1989), professor (1990), corresponding
member of the NAS of Ukraine (2003) Bohdan Yo. Ptashnyk.