Кібернетичний захист інформаційних технологій (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 13 липня 2022 року) - Новіков, О.М. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наголошено, що одним з пріоритетних завдань для науки є зміцнення кібернетичної безпеки держави, зокрема кібернетичного захисту об’єктів критичної інфраструктури України. Наведено приклади деяких
розробок у галузі інформаційної та кібернетичної безпеки, виконаних в
останні роки у Фізико-технічному інституті Національного технічного
університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Акцентовано на продуктивній співпраці з профільними установами НАН України. The report emphasizes that one of the priority tasks for science is to strengthen the cyber security of the state, in particular,
to ensure the cyber protection of critical infrastructure objects of Ukraine. Examples of some developments in the
field of information and cyber security carried out in recent years at the Institute of Physics and Technology of the National
Technical University of Ukraine "Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute" are given. Emphasis is placed on
productive cooperation with specialized institutions of the NAS of Ukraine.