Хімічні дослідження для вітчизняної фармації як складова національної безпеки (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 13 липня 2022 року) - Чебанов, В.А. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді йдеться про найбільш важливі результати фундаментальних
і прикладних досліджень та науково-технічні розробки НТК «Інститут
монокристалів» у галузі хімії і технології матеріалів фармацевтичного та
медико-біологічного призначення, створення нових фізіологічно активних
сполук, а також досягнення у відповідних фізико-хімічних і хіміко-аналітичних напрямах. The report discusses the most important results of fundamental and applied research and scientific and technical developments
of State Scientific Institution "Institute for Single Crystals" in the field of chemistry and technology of materials
for pharmaceutical and medico-biological purposes, the creation of new physiologically active compounds, as well as
achievements in the relevant physico-chemical and chemico-analytical areas.