Декомпозитивне розпізнавання символьної інформації з креслень із використанням технологій штучного інтелекту - Кубик, О.О.; Мазурець, О.В.; Ковальчук, С.С. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2008)
Розроблено новий метод декомпозитивного розпізнавання креслень шляхом поетапного відокремлення з них і розпізнавання однотипних образів. Описано технологію розділення креслення на блоки графічної та символьної інформації з використанням нейронних схем. Проведено аналіз перспективних технологій штучного інтелекту з метою визначення оптимального методу розпізнавання символьної інформації на графічних зображеннях. It is designed new method of decompozitive recognitions of the drawings by way of the phased branch from them and recognitions of its parts. Described technology of division of the drawing on blocks of graphic and symbol information with use neural schemes. The organized analysis of perspective technologies of the artificial intelligence for the reason determinations of the optimum method of the recognition to symbol information on graphic images.