Про точність наближеного розв’язку задачі - Задірака, В.К.; Швідченко, І.В. (Вісник НАН України, 2022)
У статті розглянуто питання якості наближеного розв’язку задачі, комплексний підхід до оцінки точності (повна похибка обчислювального алгоритму), а також оптимальні за точністю обчислювальні алгоритми. Наведено випадки доцільності їх застосування. The article considers the issues of the quality of the approximate problem solution, the comprehensive approach to accuracy
assessment (the total error of the computational algorithm), as well as the computational algorithms that are
optimal in terms of accuracy, and the cases they should be used in.