Надтверді матеріали для оборонної промисловості та повоєнного розвитку України (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 10 серпня 2022 р.) - Бочечка, О.О. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наведено найбільш важливі й актуальні результати фундаментальних і прикладних досліджень, проведених в Інституті надтвердих
матеріалів ім. В.М. Бакуля НАН України, завдяки яким в Україні створено
науково-технічну базу для розроблення сучасних технологій та обладнання з надтвердих матеріалів, що дає можливість значно підвищити якість і продуктивність виготовлення інструментів та деталей, зокрема для військової техніки. The report presents the most important and relevant results of fundamental and applied research conducted at the Bakul
Institute for Superhard Materials of the NAS of Ukraine, thanks to which a scientific and technical base for development
of modern technologies and equipment from superhard materials was created in Ukraine, which makes it possible to
significantly increase the quality and productivity of tools and parts manufacture, in particular for military equipment.