Аналіз адсорбції білокзв'язаних метаболітів і токсинів, характерних для печінкової недостатності ентеросорбентами різного походження - Юшко, Л.О.; Сарнацька, В.В.; Сахно, Л.О.; Мельник, В.О.; Корнєєва, Л.М.; Ніколаєв, В.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Визначено сорбцiйний потенцiал ентеросорбентiв рiзного походження щодо широкого кола патологiчних метаболiтiв i токсинiв лiпофiльної природи, якi характернi для печiнкової недостатностi. На особливу увагу заслуговують вуглецевi ентеросорбенти, насамперед, гранульованi активованi адсорбенти ГСГД, сорбцiйна здатнiсть яких має значну перевагу у вилученнi гiдрофобних бiлокзв’язаних речовин. Такi ентеросорбенти можуть бути ефективно використанi у терапiї хворих з печiнковою недостатнiстю. The adsorptive potential of enterosorbents of different nature towards lipophilic pathological metabolites and toxins characteristic of hepatic insufficiency has been experimentally determined. It should be noted that carbonic adsorbents and, first of all, granular activated adsorbents HSGD demonstrated the essential advantage in the process of removal of protein-bound hydrophobic substances. These enterosorbents could be effectively used in therapy of patients with liver failure.