Вплив атмосферної корекції гіперспектральних даних сенсора EO-1 Hyperion на позицію червоного краю - Сахацький, О.І.; Шпортюк, З.М.; Сибірцева, О.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено вплив атмосферної корекцiї даних сенсора Hyperion методом вiднiмання темного об’єкта на величину позицiї червоного краю спектрiв вiдбиття. Проведено зiставлення REP-зображень, побудованих за даними без атмосферної корекцiї та пiсля проведення атмосферної корекцiї з подальшою класифiкацiєю зображень, щоб оцiнити, чи покращує атмосферна корекцiя роздiлення рiзновидiв наземного покриву при картуваннi з використанням позицiї червоного краю. Встановлено, що використання атмосферно коригованих даних показало збiльшення контрастiв у значеннях REP, покращення роздiлення рiзновидiв наземного покриву i точностi картування. The influence of the atmospheric correction of satellite data from EO-1Hyperion sensor using a dark object on the Red Edge Position (REP) of spectral reflectance is investigated. The comparison of REP-images, which were constructed without atmospheric correction and after it, has been done with the application of a classification of images for the evaluation of an improvement of the accuracy of a land cover mapping using REP. It is found that the atmospheric correction of satellite data shows increasing the contrasts of REP values and the improvement of the accuracy of a land cover mapping on the base of satellite data classification.