Эффект стимуляции метаболизма в хрящевой ткани после механической травмы под влиянием низкомолекулярной фракции (до 5 кДа) кордовой крови - Гулевский, А.К.; Грищенко, В.И.; Иванов, Е.Г. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено вплив низькомолекулярної фракцiї (до 5 кДа) кордової кровi (ФКК) на метаболiзм полiсахаридних компонентiв матриксу та бiлкiв сполучної тканини хряща пiсля механiчної травми. Встановлено, що внутрiшньом’язове введення ФКК значно стимулює накопичення у регенератi хряща основних компонентiв матриксу: гексозамiну, гексуронових кислот, гiалуронової кислоти, хондроiтинсульфатiв та гепарину, а також найважливiших структурних бiлкiв. The influence of low-molecular fraction (to 5 kDa) from cord blood (FCB) on a metabolism from polysaccharide components from matrix and fibers of a connecting fabric of a cartilage after a mechanical trauma is investigated. It is established that the intramuscular introduction of FCB essentially stimulates the accumulation of the basic components of the matrix: hexosamine, uronic acids, hyaluronic acids, chondroitinsulfate, and heparin, as well as the major structural fibers in reclaim from a cartilage.