Експериментальне обгрунтування перспективності застосування мікроінкапсульованої тканини прищитоподібної залози людини для терапії сталого післяопераційного гіпопаратиреозу - Пастер, І.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Показано, що мiкроiнкапсульована тканина прищитоподiбної залози людини зберiгає високу гормональну активнiсть при тривалому культивуваннi та пiсля ксенотрансплантацiї щурам з експериментальним гiпопаратиреозом, що свiдчить про перспективнiсть її застосування для компенсацiї гiпофункцiонального стану паратиреоїдної системи в клiнiчнiй практицi. Microencapsulated human parathyroid tissue preserves the high ability to secrete parathormone in long-term culture and after transplantation to rats with experimental hypoparathyroidism, which suggests good prospects of using this tissue in the presence of the compensated hypofunctional state of the parathyroid system in clinical practice.