Екологічна характеристика фітопланктону водосховищ р. Тетерів - Шелюк, Ю.С.; Щербак, В.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено таксономiчний склад фiтопланктону водосховищ р. Тетерiв i подано екологiчну характеристику водоростевих угруповань планктону за отриманими результатами. У тетерiвських водосховищах iдентифiковано 256 видiв планктонних водоростей, представлених 299 внутрiшньовидовими таксонами, включно з тими, що мiстять номенклатурний тип виду. У цiлому у водосховищах переважають зеленi, дiатомовi та евгленовi водоростi. The taxonomical diversity of the phytoplankton in the Teteriv river reservoirs is considered, and ecological characteristics of the phytoplankton by the obtained results are given. In the river reservoirs, 256 species represented by 299 infraspecies taxa including the nomenclative species type have been identified. On the whole, the phytoplankton is dominated by green algae, diatoms, and euglenas algae.