Стійкість і регуляризація частково цілочислових задач векторної оптимізації за можливих збурень критеріїв - Лебєдєва, Т.Т.; Семенова, Н.В.; Сергієнко, Т.І. (Доповіді НАН України, 2022)
Представлено нові результати, пов’язані з вивченням питань стійкості та регуляризації частково цілочислових задач векторної оптимізації за можливих збурень вхідних даних векторного критерію, що складається з квадратичних чи лінійних функцій. Доведено стійкість задач з квадратичними критеріями для випадку пошуку розв’язків, оптимальних за Слейтером. Для випадку оптимізації за Парето розроблено підхід до
регуляризації частково цілочислових задач з лінійними критеріальними функціями. New results related to the study of stability and regularization of partially integer vector optimization problems
with possible perturbations of the input data of a vector criterion consisting of quadratic or linear functions are
presented. The stability of problems with quadratic criteria for the case of finding solutions that are optimal
according to Slater is proved. For the Pareto optimization case, an approach to the regularization of partially
integer problems with linear criterion functions is developed.