Established competition of indicators and economic growth - Hakhverdyan, D. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Ідея статті полягає у зростаючих темпах економіки, що перевищують реальне зростання. У даний час джерела економічного зростання в основному описуються з використанням двох го-ловних факторів: зростання ефективності дистрибуції за допомогою використання раціональних засобів; відродження нагромадження капіталу і тенденція до економії після великого спаду.
Ключові слова: економіка, економічне зростання, конкуренція, інституціональне середовище. Идея статьи состоит в растующих темпах экономики, которые превышают реальный рост. В настоящее время источники экономического роста в основном описываются, принимая во внимание два главных фактора: рост эффективности дистрибюции с помощью использования рациональных средств, возрождение накопления капитала и тенденция к экономии после большого спада.
Ключевые слова: экономика, экономический рост, конкуренция, институциональная среда. The idea of the article is to show growing rates of the economy which exceed the real growth. Now, the sources of economic growth are described mainly taking into consideration two main factors: the first one is increasing of distribution efficiency by rational use of resources and the second factor is revival of capital accumulation and tendency to savings after a deep fall.
Keywords: economy, economic growth, competition, institutional environment.