Сенсор для потенціометричного визначення бензоїл пероксиду у фармацевтичних препаратах - Кормош, Ж.О.; Савчук, Т.І. (Украинский химический журнал, 2011)
Створено I₃⁻-селективний електрод — сенсор, що містить як електродоактивну речовину іонний асоціат трийодид метилового зеленого. Робочий інтервал рН електрода 2—13. Інтервал лінійності електродної функції знаходиться в межах 9×10⁻⁶—1×10⁻¹ моль/л, крутизна 54.0—64.0 мВ/pC. Розроблений сенсор апробованo при потенціометричному визначенні бензоїл пероксиду у препаратах Оксигель та Угресол. Создан I₃⁻-селективный электрод — сенсор, который содержит как электродоактивное вещество ионный ассоциат трииодида метилового зеленого. Рабочий интервал рН 2–13. Интервал линейности электродной функции составляет 9×10⁻⁶—1×10⁻¹ моль/л, крутизна 54.0—64.0 мВ/рС. Разработанный сенсор апробирован при потенциометрическом определении перекиси бензоила в препаратах Оксигель и Угресол. The I₃⁻-selective electrodes with a PVC membrane containing ionic associates of methyl green triiodide as electrode-active substance were developed. The рН working range is 2–13. The linearity ranges of the electrode function are 9×10⁻⁶—1×10⁻¹ mol/l, the electrode function slopes are 54.0—64.0 mV/decade. The efficiency of the use of electrodes for the benzoyl peroxide determination in pharmaceutical preparations of Oksigel and Ugresol was shown by potentiometric titration methods.