Застосування принципів in-situ регулювання властивостей органо-неорганічних композитів - Бей, І.М.; Іщенко, С.С.; Лебедєв, Є.В. (Украинский химический журнал, 2011)
Синтезовано органо-неорганічні композити (ОНК) на основі ізоціанатних олігомерів та водного розчину силікату натрію з використанням триацетатгліцерину (ТАГ) як регулятора основних характеристик неорганічного компонента, зокрема силікатного модуля і рН. Досліджено особливості формування хімічної структури синтезованих ОНК, а також вплив ТАГ на сорбційні та фізико-механічні властивості композитів. Синтезированы органо-неорганические композиты (ОНК) на основе изоцианатных олигомеров и водного раствора силиката натрия с использованием триацетатглицерина (ТАГ) в качестве регулятора основных характеристик неорганического компонента, как, например, силикатного модуля и рН. Исследованы особенности формирования химической структуры синтезированных ОНК, а также влияние ТАГ на сорбционные и физико-механические свойства композитов. Organic-inorganic composites (OIC) based on isocyanate oligomers and water-soluble sodium silicate were synthesized using triacetateglycerol (TAG) as a controlling agent for the basic characteristics of inorganic component such as silicate modulus and pH. Chemical structure formation peculiarities as well as effect of TAG on sorption and mechanical properties of the OIC obtained were investigated and discussed.