Проблема оцінки та вимірювання висоти вхідних бар’єрів у світовій практиці - Малій, О.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Оцінка та вимірювання висоти вхідних бар'єрів – важливі скаладові для всіх учасників ринку: укорінених фірм, фірм-новачків, споживачів і держави. Здійснено позитивний та нормативний аналіз висоти вхідних ринкових бар’єрів у світовій практиці з точки зору нових фірм та держави. Ключові слова: бар’єри входження, безповоротні витрати, економія від масштабу, норма входження, норма проникнення. Оценка и измерение высоты входных барьеров – важные составляющие для всех участников рынка: укоренившихся фирм, фирм-новичков, потребителей и государства. Осуществлен положительный и нормативный анализ высоты входных рыночных барьеров в мировой практике с точки зрения новых фирм и государства. Ключевые слова: барьеры вхождения, безвозвратные затраты, экономия от масштаба, норма вхождения, норма проникновения. Entry barriers assessment and measurement is important for all market agents, such as incumbents, entrants, consumers and government. The paper presents the positive and normative analysis of assessing entry barriers in the world practice from point of view of entrants and government. Keywords. entry barriers, sunk costs, economy of scale, entry rate, penetration rate.