Минимизация последствий техногенных аварий в жилищно-коммунальном хозяйстве - Инякин, В.Н.; Шевченко, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Обґрунтовано різке підвищення ризиків техногенних аварій у системах комунального життєзабезпечення внаслідок швидкого зростання довжини старих і аварійних інженерних мереж, зносу устаткування. Запропоновано концепцію системи заходів для виходу із кризового стану.
Ключові слова: житлово-комунальне господарство, системи життєзабезпечення, інженерні мережі, водопостачання, каналізація, теплопостачання, техногенні аварії. Обосновано резкое повышение рисков техногенных аварий в системах коммунального жизнеобеспечения вследствие быстрого роста протяжённости ветхих и аварийных инженерных сетей, износа оборудования. Предложена концепция системы мер по выходу из кризисного положения.
Ключевые слова: жилищно-коммунальное хозяйство, системы жизнеобеспечения, инженерные сети, водоснабжение, канализация, теплоснабжение, техногенные аварии. The grounds are given why there is a sharp increase in risks of techogenous troubles in the communal life-support systems. This is explained by decrepit and breakdown communication networks and increasing depreciation of equipment. To overcome the crisis situation, the conception of systematic measures is offered.
Keywords: housing and communal facilities, life-supporting systems, communication networks, water supply, heat supply, technogenous troubles.