Економіко-технологічні фактори формування структурних дисбалансів чорної металургії України - Молдован, О.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Розглянуто економіко-технологічні фактори формування структурних дисбалансів чорної металургії України. Проаналізовано їх динаміку та вплив на ефективність галузі. Визначено ключові дисбаланси чорної металургії та їх ризики для розвитку галузі й економіки України.
Ключові слова: базова галузь, структурна трансформація, чорна металургія, виплавка сталі, прокат, напівфабрикати. Рассматриваются экономико-технологи-чес¬кие факторы формирования структурных дисбалансов черной металлургии Украины. Проанализированы их динамика и влияние на эффективность отрасли. Определены ключевые дисбалансы черной металлургии и их риски для развития отрасли и экономики Украины.
Ключевые слова: базовая отрасль, структурная трансформация, черная металлургия, выплавка стали, прокат, полуфабрикаты. The paper describes economic and technological factors of formation of structural disbalances in the ferrous metallurgy of Ukraine. Their dynamics is analyzed and their influence on this branch efficiency as well. Key disbalances are defined as well as the risks for the development of the branch and economy of Ukraine.
Keywords: basic branch, structural transformation, ferrous metallurgy, melding, rolled products, semi-products.