Ендофітна мікрофлора культури тканин картоплі - Демчинська, М.І.; Демчук, І.В. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2006)
В огляді надається інформація про ендофітні бактерії в культурі тканин картоплі, про існуючі методи їх тестування, а також ставиться проблема подальшого вивчення взаємодії рослини та бактерії і терапії експлантатів картоплі під час ініціації культури in vitro. В обзоре представлена информация об эндофитных бактериях в культуре тканей картофеля, о существующих методах тестирования их в растениях, ставится проблема дальнейшего изучения взаимодействий растения и бактерий, а также терапии эксплантатов картофеля во время инициации культуры тканей. This review sum up of strictly specialized data on the endophytic bacteria contamination in the potato tissue culture and the data about methods of detection of endophytes in the plant interior. The problem of further study of interrelation potato-associated bacteria and potato plants is posed.