Циклоконденсація 1-арил-2,2,2-трифторо-1-хлороетилізоціанатів з циклічними α-ароїл-N,N-кетенаміналями - Кушнір, О.В.; Дорохов, В.І.; Мельниченко, Н.В.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2011)
Циклоконденсацією 1-арил-2,2,2-трифторо-1-хлороетилізоціанатів з циклічними a-ароїл-N,N-кетенаміналями синтезовані 7(8)-трифторометилпохідні імідазо[1,2-c]піримідин-5(1Н)-ону та 6Н-піримідо[1,6-а]піримідин-6-ону. Циклоконденсацией 1-арил-2,2,2-трифторо-1-хлороэтилизоцианатов с циклическими a-ароил-N,N-кетенаминалями синтезированы 7(8)-трифторметилпроизводные имидазо[1,2-с]пиримидин-5(1Н)-она и 6Н-пиримидо[1,6-a]пиримидин-6-она. 7(8)-Trifluoromethyl derivatived of imidazo[1,2-c]pyrimidin-5(1H)-one and 6H-pyrimido[1,6-a]pyrimidin-6-one were synthesised by cyclocondensation of 1-aryl-1-chloro-2,2,2-trifluoroethylisocyanates with cyclic a-aroyl-N,N-ketenaminales.