Ітераційні алгоритми апроксимації функцій двох змінних - Верлань, Д.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2009)
Розглядаються ітераційні алгоритми апроксимації функції двох змінних сумами парних добутків функцій однієї змінної, які формуються в сенсі мінімуму квадратичної нев’язки. Iterative algorithms for approximation of functions of two variables by sums of even products of functions of one variable, which are formed in the sense of minimizing the quadratic residuals is consider.