Низькотемпературний синтез наногетероструктур платини на оксидах силіцію та цирконію в органічних розчинниках - Буряк, М.І.; Волков, С.В. (Украинский химический журнал, 2011)
Спектроскопічними методами досліджено стан та поведінку сольватокомплексів Pt(II) в етанолі, етиленгліколі, гліцерині при 20 °С. Показанo можливість одержання наногетероструктур платини з дрібнодисперсними оксидами SiO₂ та ZrO₂ у спиртах при використанні відновника. Спектроскопическими методами исследовано состояние и поведение сольватокомплексов Pt(II) в этаноле, этиленгликоле, глицерине при 20 °С. Показана возможность получения наногетероструктур платины с мелкодисперсными оксидами SiO₂ и ZrO₂ в спиртах при использовании восстановителя. The state and behavior of Pt(II) solvato complexes in ethanol, ethylene glycol, glycerol at 20 °C have been studied by spectroscopic methods. It has been shown that platinum nanoheterostructures can be obtained with fine SiO₂ and ZrO₂ oxides in alcohols a reductant.