Синтез материалов на основе системы (1–x)BaTi.O₃—xK₀.₅Bi₀.₅TiO₃ , проявляющих эффект ПТКС - Плутенко, Т.А.; Вьюнов, О.И.; Белоус А.Г. (Украинский химический журнал, 2011)
Изучены микроструктура и характеристики эффекта положительного температурного коэффициента сопротивлeния (ПТКС) материалов на основе системы (1–x)BaTi.O₃—xK₀.₅Bi₀.₅TiO₃ (0 ≤ x ≤ 0.5). Определена последовательность реакций, протекающих при синтезе данных материалов. Показано, что размер зерен уменьшается с увеличением значения х. Исследовано влияние размера зерна керамики на характеристики эффекта ПТКС. Вивчено мікроструктуру та характеристики ефекту позитивного температурного коефіцієнта опору (ПТКО) матеріалів на основі системи (1–x )BaTi.O₃—xK₀.₅Bi₀.₅TiO₃ (0 ≤ x ≤ 0.5). Визначено послідовність реакцій, що протікають при синтезі даних матеріалів. Показано, що розмір зерен зменшується зі збільшенням значення х. Досліджено вплив розміру зерна кераміки на характеристики ефекту ПТКО. The microstructure and characteristics of the positive temperature coefficient of resistivity (PTCR) effect in (1–x)BaTi.O₃—xK₀.₅Bi₀.₅TiO₃ system (0 ≤ x ≤ 0.5) were studied. The sequence of reactions that occur during the synthesis of these materials was determined. It was shown that the grain size decreases with x increasing. The influence of grain size of ceramics on the characteristics of PTCR effect was investigated.