Реакции 1,2,3,4,5,6,7,8-октагидроакридин-4-карбонитрила - Марков, В.И.; Фарат, О.К.; Великая, Е.В.; Варениченко, С.А. (Украинский химический журнал, 2011)
Изучены химические свойства 1,2,3,4,5,6,7,8-октагидроакридин-4-карбонитрила (III), на основе которого синтезированы новые соединения из класса гидрированных акридинов, представляющие интерес как потенциально физиологически активные вещества. Вивчено хімічні властивості 1,2,3,4,5,6, 7,8-октагідроакридин-4-карбонітрилу (III), на основі якого синтезовані нові сполуки з класу гідрованих акридинів, що викликають інтерес як потенціально фізиологічнo активні речовини. Chemical properties of 1,2,3,4,5,6,7,8-octahydroacridine-4-carbonitrile have been studied. On the basis of 1,2,3,4,5,6,7,8-octahydroacridine-4-carbonitrile new compounds — derivatives of hydrogenated acridines have been synthesized as potential biologically active compounds.