Синтез та деякi перетворення 2-амiно-4-хлоро-1Н-5-формiлiмiдазолiв - Чорноус, В.О.; Грозав, А.М.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2011)
Відновленням 2-азидо-4-хлоро-1Н-5-формілімідазолів дихлоридом олова синтезовані 2-аміно-4-хлоро-1Н-5-формілімідазоли, які були використані для отримання відповідних N-(2-імідазоліл)-N’-арилсечовин та N-(5-імідазоліл)метиленамінів. Восстановлением 2-азидо-4-хлор-1Н-5-формилимидазолов дихлоридом олова синтезированы 2-амино-4-хлор-1Н-5-формилимидазолы, которые были использованы для получения соответствующих N-(2-имидазолил)-N’-арилмочевин и N-(5-имидазолил)метиленаминов. 2-Amino-4-chloro-1H-5-formylimidazoles have been synthesized by reduction of 2-azido-4-chloro-1H-5-formylimidazoles with tin dichloride. The compounds obtained were used for the synthesis of the corresponding N-(2-imidazolyl)-N’-arylureas and N-(5-imidazolyl) methyleneamines.